BCS Ready



Elke Beijer CAN Interface (BCI) is voorzien van het BCS Ready logo. De afkorting BCS staat voor Beijer CAN Server. Dat is dé plek waar alle beschikbare data te vinden is van nagenoeg alle linksgestuurde Europese auto’s. Producten met een BCS Ready logo zijn, mits aan een aantal voorwaarden is voldaan, geschikt om met deze server te communiceren. N.B. deze mogelijkheid is exclusief voorbehouden aan BCS Premium-klanten. Deze manier van communiceren biedt voordelen, zoals het uitlezen en analyseren van CAN-data uit onbekende automodellen, in Nederland en ver daarbuiten. Maar er zijn meer voordelen. Producten met het BCS Ready logo bieden namelijk functionaliteiten om via de Beijer CAN Server te worden geprogrammeerd en geüpdatet. Producten op voorraad kunnen worden voorzien van de meest recente software en voertuigtypes. Tevens kan een product worden refurbished, waardoor deze na gebruik opnieuw inzetbaar is in een ander voertuig.
Voor deze mogelijkheden biedt Beijer Automotive software die exclusief beschikbaar wordt gesteld aan klanten met de status “BCS Premium”. Een “BCS Premium” klant neemt tenminste 250 interfaces per jaar af en wordt door Beijer Automotive getraind. Deze nationale en internationale klantengroep beschikt daardoor onder andere over uitgebreide technische kennis en heeft een ‘expert’ kennisniveau van onze producten.

Hardware

Een BCS Ready BCI is te herkennen aan het BCS Ready logo. Elke BCI heeft drie LED’s: de PWR-LED, de CAN-LED en de COM-LED. Zie de tabel met de mogelijke status van de LED’s. Als de COM-LED brandt is de BCI voertuigspecifiek geworden. Dat wil zeggen dat de BCI alleen nog maar geschikt is voor het automodel waarin hij in gebruik werd genomen. Deze status zal pas na verloop van tijd bereikt worden en heeft verder geen invloed op de werking van de BCI. Tot het moment dat de BCI voertuigspecifiek wordt zal de COM-LED niet branden, is hij universeel en geschikt voor nagenoeg alle linksgestuurde Europese auto’s.

Veelgestelde vragen

Wanneer verandert de status van een BCI van ‘universeel’ naar ‘voertuigspecifiek’?
De statusverandering van de BCI vindt pas plaats als er een substantiële periode met de auto is gereden en er vanuit gegaan kan worden dat de BCI gekoppeld blijft aan de betreffende auto. Pas dan zal de status van de BCI veranderen van ‘universeel’ naar ‘voertuigspecifiek’. Op dat moment wordt de configuratie van de betreffende auto opgeslagen in het geheugen van de BCI. Daar merkt niemand iets van en zowel de BCI als het systeem dat hij van signalen voorziet zullen normaal blijven functioneren.

Hoe kan ik zien of een BCI nieuw is of dat deze reeds gebruikt is?
Dat kun je zien aan de COM-LED. Zolang de BCI ‘universeel’ is blijft de COM-LED uit, maar zodra de BCI ‘voertuigspecifiek’ is geworden gaat de COM-LED aan. N.B. het uitlezen van deze status kan alleen als de BCI is aangesloten in een auto of met behulp van een USB-kabel is aangesloten op een PC.

Kan ik een voertuigspecifieke BCI overbouwen in een andere auto?
Het overbouwen van een BCI die de status ‘voertuigspecifiek’ heeft, is in principe niet mogelijk. Alleen in het uitzonderlijke geval dat de nieuwe auto exact hetzelfde model is als de auto waar hij uitkomt, kan de BCI goed functioneren. Wil je zekerheid en een tevreden klant, installeer dan een nieuwe BCI of laat de voertuigspecifieke BCI refurbishen.

Ik wil een BCI met status ‘voertuigspecifiek’ updaten zodat ik hem kan overbouwen van de ene auto in de andere auto maar ik ben zelf geen BCS Premium-klant. Wat kan ik het beste doen?
Neem contact op met uw leverancier of bel met Beijer Automotive, zij kunnen u doorverwijzen naar de juiste partij die dit voor u kan verzorgen.

Kan ik zelf de BCI van de nieuwste softwareversie voorzien?
Dat kan alleen als u BCS Premium-klant bent. Door een BCI aan te sluiten op een PC kunnen BCS Premium-klanten met de juiste software onder bepaalde voorwaarden de BCI van nieuwe software voorzien. Neem, als u geen BCS Premium-klant bent en toch een BCI wil updaten contact op met uw leverancier of met Beijer Automotive.

Afname rol Data Link Connector/OBD Het snelheidsignaal: van pulsgever tot CAN-library Hoe zet je het ‘contact aan’ in een elektrisch voertuig (EV)? Snelheid vanaf CAN met vier wielen Problemen bij belasten geschakelde voeding (+15) Storingen bij meerdere massa-aansluitingen Open collector / Pull-up Niet-bedrade uitgang bedraden Aansturing parkeersensoren voorbumper Elektrisch schema: toen en nu